БНРкадър:  Teлеграм канал Беларус сега, You tubeРуският президент Владимир Путин отпусна

...
БНРкадър:  Teлеграм канал Беларус сега, You tubeРуският президент Владимир Путин отпусна
Коментари Харесай

Путин отпусна заем от 1,5 млрд. долара на Беларус

БНР

кадър:  Teлеграм канал " Беларус в този момент ", You tube

Руският президент Владимир Путин отпусна заем в размер на 1,5 милиарда $ на Беларус в символ на поддръжка на беларуския президент Александър Лукашенко, който е на аудиенция в Сочи, заяви Ройтерс.

" Първо, желая да ви благодаря и персонално благодаря на всички руснаци, на всички тези, и няма да ги изреждам, които участваха в поддръжката ни след изборите “, уточни Лукашенко.

Путин даде малко детайлности за новия заем, за който единствено сподели, че министър председателят Михаил Мишустин се е съгласил по време на скорошна негова аудиенция в белоруската столица.

По-късно Кремъл съобщи, че част от новите средства ще бъдат употребявани за рефинансиране на по-ранни заеми. Също по този начин беше маркирано, че двамата президенти са се договорили да засилят съдействието в търговията и са разискали енергийните доставки за Беларус по време на съвсем четири часа диалози.

" Александър Григориевич (Лукашенко) е законният президент на Беларус “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти, запитан дали беларуският водач не е изгубил своята легитимност вследствие на митингите в страната.

Путин пък съобщи, че съдействието в региона на защитата ще продължи. Часове по-рано съветските осведомителни организации оповестиха, че Москва изпраща парашутисти за взаимни учения.

Руският водач също по този начин поддържа проектите, оповестени преди от Лукашенко за конституционна промяна, която опозицията отхвърли като опит за опазване на властта след оспорваните от тях резултати от президентските избори на 9-и август.

" Искаме самите беларуси, без да бъдат подтиквани и притискани извън, да разрешат тази обстановка по спокоен метод и посредством разговор и да намерят общо решение “, уточни Владимир Путин.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР